Maatilojen energiaohjelma

Maatilojen energiaohjelma

Vapaaehtoinen maatilojen energiaohjelma solmittiin maa- ja metsätalousministeriön ja tuottajajärjestöjen välille vuosille 2010-2016. Maa- ja metsätalousministeriön sekä Motivan lisäksi ohjelman laatimiseen osallistuivat alan eri toimijat ja osapuolet.

Ohjelmassa käynnistyi muutosvaihe vuoden 2015 alussa Maaseutuohjelman käynnistymisen myötä, mutta sopimusneuvottelut ovat vielä käynnissä (marraskuussa 2015). Osana muutosta tilojen liittyminen ohjelmaan lopetettiin vuoden 2014 lopussa. Ohjelmaan liittyi yhteensä 515 maatilaa.

Valtakunnallinen maatilojen energiaohjelma vastaa kansainvälisiin ilmasto- ja energiavelvoitteisiimme ja niiden pohjalta asetettuihin kansallisiin tavoitteisiin. Vapaaehtoisuuteen perustuvan ohjelman toivotaan tuovan merkittäviä tuloksia, mikä vähentää kansallista säädösohjauksen tarvetta.

Ohjelma tarjoaa maatiloille mahdollisuuden kehittää energiankäyttöään ilmastomyötäisempään ja kustannustehokkaampaan suuntaan. Se ohjaa maatiloja pitkäjänteiseen energiatehokkuuden kehittämiseen ja uusiutuvien energialähteiden käytön lisäämiseen.Bookmark and Share Tulosta Viimeksi päivitetty: 21.03.2017